Teknoloji Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Teknolojik aletler insanların günlük hayatını büyük anlamda kolaylaştıran ve çağımızı büyük anlamda geliştiren buluşlardır. Bugün binlerce kilometre uzaktaki akrabalarımıza, arkadaşlarımıza teknolojik aletler sayesinde kolayca ulaşabiliyor ve konuşabiliyoruz, eğer istersek saatler içerisinde yanlarına gidebiliyoruz.

Teknolojinin hayatımıza yararları:

-Ulaşım
Ulaşım araçları icat edilmeden önce insanlar gitmek istedikleri yerlere yürüyerek eğer gidecekleri yer uzakta ise binek at gibi binek hayvanları üzerinde gidiyorlardı. Bu ulaşım şekli çok yavaş ve bir o kadarda zordu. Ulaşım araçlarının buluşu ile bu zorluk ortadan kalktı ve gün geçtikçe ulaşım daha da kolaylaştı.

teknoloji

İletişim:
Teknolojik iletişim araçları bulunmadan önce insanlar kendilerinden uzaktaki kişilere ulaşmak için mektup kullanıyorlardı ve bu mektuplar gönderilen kişilere çok uzun sürede ulaşıyordu. Haberler ise gazeteler ile duyuruluyordu ve insanlar anlık olarak gündemdeki olayları takip edemiyorlardı. Bir araştırma yapmaları gerektiğinde ise kütüphanelere gidip kitaplardan araştırma yapmaları gerekiyordu. Günümüzde telefon bilgisayar gibi aletler ile internet erişimimizi kullanarak bu bilgilere kolayca ulaşabiliyoruz bizden uzaktaki kişileri telefon ile arayarak iletişim kurabiliyoruz.

İş olanakları:
Teknolojinin gelişmesi ile insanlar için yeni iş olanakları da doğmaya başladı. Yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi gibi insanların olmak istediği yeni meslek dalları ve üniversite bölümleri açıldı. Teknolojik aletlerinin yaygınlaşması ve sürekli gelişmesi nedeniyle birçok teknoloji markası kuruldu ve birçok fabrika açıldı. Bu sayede milyonlarca kişi iş çalışma olanağı buldu.

Bilim:
Gün geçtikçe ilerleyen bilime de teknolojinin büyük katkıları var. Üretilen teknolojik aletler sayesinde yeni bilimsel çalışmalar yapılıyor ve birçok yeni şey keşfediliyor. Bu çalışmaları yaparken kullanılan; oldukça küçük maddeleri görmemizi sağlayan mikroskop, oldukça uzaktaki gezegenleri görmemizi sağlayan teleskop teknolojik aletlere örnek verilebilir.
Teknolojinin hayatımıza zararları:
Teknolojinin hayatımıza birçok yararının yanında bazı zararları da vardır. Bu zararlar genellikle yanlış kullanma sebebi ile oluşur.
Bu zararlara örnek verecek olursak:
-Vücutta bölgesel ağrılar
-Göz bozulması
-Yüksek radyasyona maruz kalmak
Gibi hastalıklar yaşanabilir.

Teknolojinin zararlarından korunmak için neler yapmalıyız.
Teknolojik aletlerden dolayı oluşan hastalıklardan en çok yaşananları göz bozukluğu ve bölgesel ağrılardır. Bu rahatsızlıkları yaşamamak için teknolojik aletleri kullanırken ekranlarına belli bir mesafe uzaklıktan bakmalı ve düzgün oturmalıyız. Aşırı radyasyon içeren aletlere yaklaşırken önlem almalıyız özellikle hastanelerde çalışan kişiler bu aletlere çok dikkat etmelilerdir.

Yorum bırakın